Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Όμορφα νύχια: Τι χρειάζονται το καλοκαίρι;



Η ξηρότητα και η έκθεση στον ήλιο κάνουν τα νύχια πολύ εύθραυστα. Δες πως θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά κάθε πρόβλημα, όπως το ξεφλούδισμα, τα νύχια που σπάνε και τα σημάδια…


Σπάσιμο νυχιών
Τα νύχια σου το καλοκαίρι μεγαλώνουν γρηγορότερα, ωστόσο οι άκρες τους είναι πάντα ευαίσθητες και σπάνε εύκολα. Χρησιμοποιώντας μια κρέμα που περιέχει βιοτίνη, μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη συμπλέγματος Β, αυξάνεις την αντοχή των νυχιών, τα δυναμώνεις και τα βοηθάς να μεγαλώνουν χωρίς να είναι τόσο ευάλωτα στις σκληρές δοκιμασίες. Αξίζει να δοκιμάσεις και ένα ειδικό συμπλήρωμα διατροφής που θα ενισχύσει την υγεία των νυχιών σου.


Ξεφλούδισμα και ραγίσματα
Η συνεχής επαφή σου με το νερό της θάλασσας ή της πισίνας, αλλά ακόμη και με το απλό νερό της ντουζιέρας στο σπίτι μπορεί να είναι απολαυστικές στιγμές δροσιάς για το σώμα σου, όμως μαλακώνουν ταυτόχρονα την κεράτινη στιβάδα που λειτουργεί προστατευτικά για τα νύχια σου. Ακολούθησε μια θεραπεία με ένα προϊόν που θα περιέχει ειδικά σκληρυντικά συστατικά βοηθώντας έτσι σημαντικά στη διατήρηση της κερατίνης των νυχιών σου.


Ξεφτισμένα πετσάκια
Είναι λάθος να κόβεις με το νυχοκόπτη κάθε λίγο και λιγάκι τα νεκρωμένα κύτταρα που σχηματίζονται σε μορφή σκληρής πέτσας δίπλα στα νύχια σου, αφού έτσι βοηθάς απλώς στον πολλαπλασιασμό του φαινομένου. Μοναδική σίγουρη επιλογή είναι η πλούσια και συχνή ενυδάτωση με ένα κατάλληλο προϊόν θρέψης σε μορφή gel, λοσιόν ή κρέμας που περιέχει απαλυντικά συστατικά.


Πρησμένο δέρμα γύρω από τα νύχια
Όσο περισσότερο αφήνεις τα νύχια σου εκτεθειμένα στον ήλιο, στο αλάτι και το χλώριο τόσο αυτά θα έχουν την τάση να σκάνε. Ωστόσο, δεν εμφανίζεται μόνο αυτό το πρόβλημα. Πέρα από την αντιαισθητική πλευρά, υπάρχει και ο σοβαρός κίνδυνος να προσβληθείς από μύκητες στα νύχια σου (θα καταλάβεις ότι έχεις κολλήσει, επειδή θα υπάρχει αρκετός πόνος, το χρώμα των νυχιών αλλάζει και γίνεται κιτρινωπό, ενώ η περιοχή γύρω και κάτω από το νύχι είναι κοκκινισμένη και σαθρή). Χρησιμοποίησε τα ειδικά προϊόντα για τις ονυχομυκητιάσεις. Εάν το πρόβλημα είναι σοβαρό, μόνο ο δερματολόγος σου μπορεί να σε θεραπεύσει –πιθανόν με κάποια αντιβιοτική κούρα–, ενώ, για να προλάβεις τις μολύνσεις, η λύση βρίσκεται στο καλό μανικιούρ που θα κάνεις ώστε να διατηρείς καθαρά και υγιή τα νύχια σου.


Μικρές ρωγμές ή λευκά σημάδια
Η άμμος της παραλίας μπορεί να φαντάζει μαλακή για το σώμα σου, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή με τα νύχια σου. Σε συνδυασμό, μάλιστα ,με το επίσης σκληρό αλάτι της θάλασσας, είναι πολύ πιθανό να διαπιστώσεις μερικές ραβδώσεις ή λευκούς λεκέδες που αμαυρώνουν την εικόνα των άκρων σου. Μπορείς όμως να ελαχιστοποιήσεις το πρόβλημα μέχρι τα νύχια σου να μεγαλώσουν, περνώντας τα απαλά με το ειδικό βουρτσάκι του μανικιούρ και απλώνοντας κατόπιν ένα ειδικό προϊόν που θα λειαίνει κάθε ανωμαλία στην επιφάνειά τους προσθέτοντας ένα στρώμα που επιτρέπει στο βερνίκι να απλώνεται σε λεία στρώση.