Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Κούκλες το καλοκαίρι και μετά




Οι καλές μέρες φαίνονται από νωρίς . Ο ήλιος , η όμορφη παραλία και η θάλασσα είναι οι υπαίτιοι για την καλή μας διάθεση, οι οποίοι βέβαια λειτουργούν από την μια ευεργετικά για το σώμα μας και την επιδερμίδα αλλά κρύβουν και πολλούς κίνδυνους. Ο ήλιος για παράδειγμα μπορεί να μας χαρίζει το υπέροχο μαυρισμένο χρώμα για το καλοκαίρι αλλά αν δεν προσέξουμε επίσης θα μας χαρίσει και πολλά εγκαύματα τα οποία δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα. Και η θάλασσα μπορεί να λειτουργεί θετικά για το σώμα αλλά αφυδατώνει τα μαλλιά μας και αν δεν τα προσέξουμε καθόλου κατά την διάρκεια τον διακοπών όταν επιστρέψουμε θα θέλουν σίγουρα καθάρισμα η ψαλίδα και κόψιμο.
Πάμε να δούμε κάποιες μικρές συμβουλές για να μην συμβούν όλα αυτά..
Καταρχάς πότε πηγαίνουμε στην θάλασσα αν δεν έχουμε μαζί μας αντηλιακό, όσο ποιο λευκό είναι το δέρμα τόσο ποιο μεγάλο δίκτυ πρέπει να χρησιμοποιούμε για να προστατέψουμε το δέρμα μας από τον ήλιο .Αν επίσης έχουμε έχετε ευαίσθητο δέρμα καλό είναι να αποφεύγετε τις μεσημεριανές ώρες που ο ήλιος είναι ποιος καυτός .
Για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας μέχρι τέλος των διακοπών όμορφα και υγειές καλό είναι να τα φροντίζουμε κατά την διάρκεια . Μια δυο φορές τον μήνα καλό είναι να κάνετε μάσκα στα μαλλιά, βέβαια αναλόγως την τρίχα, αν αφού κάνετε την μάσκα μετά από μια δυο βδομάδες σας φαίνονται πάλι αφυδατωμένα τότε χρειάζεται να ξανά κάνετε , αν είναι εντάξει τότε να κάνετε μάσκα μια φορά το μήνα .Η μάσκα για να λειτουργήσει χρειάζεται να την αφήσετε κανένα 20 λεπτό και αν είναι απαραίτητο τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα καθώς θα περιμένετε. Έπειτα ξεβγάλετε καλά και θα αισθανθείτε τα μαλλιά σας απαλά και ανάλαφρα.